Se dina möjligheter. Bli medveten om din inre ekomedvetenhet.

Att vara ekomedveten handlar om att vara medveten om sig själv och sina val. Vi väljer hur vi vill leva för att känna själsligt och kroppsligt välbefinnande. Att bli medveten om hur vår livsstil påverkar oss själva, skapar även förståelse för hur vår ekomedvetenhet påverkar den omgivande miljön. Det är valen vi gör i vår vardag som skapar våra möjligheter. Att se möjligheterna är att vara ekomedveten. Att ta tillvara på möjligheterna är att leva ekomedvetet.

Alla kan hitta - känna - sin egen ekomedvetenhet. Det du behöver göra för att finna den, är att bli medveten om dina valmöjligheter. Du bestämmer själv hur mycket ekomedvetenhet du vill tillämpa din livsstil. Dina inre gränser sätter du själv. Ekomedvetenhet är gränslös.

Allt som du tillför din kropp lämnar sina spår, både på dig och på miljön. De produkter som används på huden tas upp av porerna och förs in i kroppen. Vissa ämnen lagras och drivs aldrig ut ur kroppen igen. Det är därför viktigt att vara medveten om vilka ämnen man tillför kroppen.

På ekomedveten.se finns ett utbud av produkter som består av naturliga möjligheter för själen, kroppen och miljön. Producenterna bakom produkterna använder vegetabiliska ingredienser och ekologiskt producerade råvaror. Under framställningen tillsätts inga parabener och inga mineraloljor. Inte heller några syntetiska färger eller parfymer används i produktionen. Produkterna innehåller inga syntetiska konserveringsmedel. Ingenting i utbudet har testats på djur.

En bakomliggande ekomedvetenhet syns i produkterna och den känns av människan som använder dem.



lördag 17 april 2010

Ohälsosam mat!



När jag är och handlar mat tittar jag nästan alltid på vad andra människor stoppar i sina vagnar. Är det för att jag är Miss redig och alltid stoppar nyttigheter i min vagn helst då ekologiska nyttigheter. Ja lite så är det nog. Jag blir alltid lika förbluffad över hur många människor som köper skräpmat. Läsk och godis fulla med färgämnen, halv och helfabrikat, vitt bröd i mängder tekakakor, hönökakor, barkis och även de bröden som man tror är fullkornsbröd som lingonbröd tex extra grovt det ser ju onekligen lite mörkare ut men hur mycket fibrer tror ni det finns däri? inga alls. Vänd alla brödförpackningar och titta på innhållsförteckningen ja men ta för vana att alltid göra det vadni än tittar på som ni tänker köpa. Vi luras dagligen att handla saker som är helt odugligt näringsmässigt eller luras föresten jag tar tillbaka det, det är väl vårt ansvar att titta på vad det är i produkterna  och definitivt titta på vad det är vi ger våra barn.

Det finns även människor som för övrigt vet vad som är bra att äta men kan ändå ge sina barn godis varje dag, varför "jo för att barnet blir hysteriskt annars" konstigt med allt socker i kroppen. Eller att barnen får välja vad de skall äta för de inte tycker om maten WHAT det som står på bordet skall väl ätas eller?

Från det ena till det andra:
Vill man gå ner i vikt så har lightprodukterna slagit tillbaka på  människor efter åratal av intag och istället har de gått upp ett flertal kilo. Ett exempel är aspartam som finns i så mycket för er som dricker funlight tex som innehåller aspartam läs och begrunna: Aspartam är ett sötningsmedel som är 200 ggr sötare än socker då är det mycket bättre att använda vitt socker som ni förstår. Aspartam anses kunna minska serotoninproduktionen, orsaka svåra depressioner, extrem vrede, svårigheter att bli gravid, oroskänsa hos barn och där är något att titta på. Många barn med ADHD probelmatik har ju väldiga koncentrationssvårigheter, vrede och oro. Det skulle göras en forskning på vad dessa barn äter. Två grupper av barn där de fortsätter äta som innan och ha en grupp med barn med samma problematik som fick nyttig ekologisk mat utan tillsatser utan färgämnen och utan en massa socker och salt.WOW jag tror att de skulle kunna bli ett genombrott nej det skulle bli ett genombrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar